Instalatii alimentare cu apa
Instalația sanitară a unei locuințe include instalațiile de apă rece, instalatii de apă caldă, canalizarea și instalatia de încălzire.
Instalatia de apă rece cuprinde toate țevile conductele și circuitele prin care circulă apa rece. Sursa de apa rece poate fi rețeaua de apă a localității sau sursă proprie cum ar fi o fântâna sau un puț.
Instalația de apă caldă este formată din toate țevile, conductele și circuitele prin care circulă apa caldă necesară atât în bucătarie, baie sau alte încăperi.
Instalația de canalizare cuprinde toate țevile, conductele și circuitele prin care se evacuează apa reziduală. Instalația de canalizare mai include și instalația exterioară pentru apa pluvială.
Instalația de încălzire este formată din toate țevile, conductele și circuitele prin care circulă apa pentru încălzirea locuinței.
Instalația de apă rece funcționează după principiul presiunii. Pentru ca apa să circule în instalație aceasta trebuie să aibă presiune. Când sursa de alimentare cu apă este o fântână presiunea se realizează cu ajutorul hidroforului sau a unei pompe submersibile.
Instalația de canalizare funcționează pe principiul gravitației. De aceea este foarte important ca realizarea instalației de canalizare să se realizeze corect pentru a evita probleme precum înfundarea conductelor și mirosurile neplăcute.
S.C. ARTECHNIC execută lucrări de montaj instalatii sanitare, instalatii alimentare cu apă pentru case, vile, apartamente sau imobile. Instalatia de alimentare cu apă asigură necesarul de apă potabilă/ apă menajeră pentru locuință. Alimentarea cu apă a unei locuințe se poate face de la rețeaua de apă a localității, sau din surse proprii.
Montaj instalatii sanitare – filtre pentru apă
Pentru necesarul de apă potabilă, în funcție de sursa de alimentare cu apă, cât și de proprietățile apei uneori se recomandă instalarea de filtre pentru apă. Aceste filtre pentru apă sunt de mai multe feluri și se pot monta în funcție de necesități. Cu ajutorul acestor filtre se tratează apa pentru consum cât și apa pentru instalatii. Pe baza unui buletin de analiză a apei se determină proprietățile fizico-chimice și bacteriologice ale apei. În urma acestor rezultate se recomandă sistemul de tratare a apei necesar, astfel încât apa să aibă parametri optimi destinației sale.
Tipuri de filtre pentru apă
Filtre sediment – Elimină corpurile solide în suspensie (nisip, rugina. Nămol și alte sedimente).
Filtre de carbon granular activat – Elimină contaminații cum ar fi: gust neplăcut, miros, culoare, clor liber, cloroform, insecticide, ierbicide, benzen și alte substanțe contaminate).
Filtre deferizare – Elimină ferul și manganul din apă.
Filtre denitrificare – Elimină azotul.
Filtre dedurizare – Previne de depunerea de ioni de calciu și magneziu în instalația de apă caldă și apă rece și au rolul de a proteja obiectele sanitare și instalația de încălzire a apei.
Sterilizarea cu ultraviolete – se elimină viruși primari și ultra-rezistenți.
Filtre cu osmoză inversă – se elimină 96-98 % a conținutului de săruri din apă și 99% a materiei organice.
Oferim servicii de consultanță și montaj filtre pentru apă. Contactați-ne cu încredere și vom fi parteneri.
Montaj instalatii sanitare
Instalatia sanitară trebuie să funcționeze perfect ca un sistem unitar. În dimensionarea instalației sanitare se va ține cont de numărul de persoane care locuiesc în casă, și necesarul debitului de apă care să permită menținerea presiunii astfel încât instalația să funcționeze corespunzător.
Diversitatea de obiecte sanitare din magazine uneori ne pune în dificultate atunci când trebuie să ne dotăm baia sau bucătăria.
O mulțime de tipuri de chiuvete de bucătărie (din granit, composit, piatră naturală, inox sau chiar lemn), multitudinea de forme și culori te ajută să te bucuri de o bucătărie frumoasă și utilă.
Diversitatea de chiuvete de baie, cabine de duș, vase WC, lavoare, baterii de duș inteligente și multe alte accesorii utile îți sunt la îndemână pentru a amenaja o baie confortabilă și modernă.
Orice model ai alege echipa ARTECHNIC oferă servicii de montaj instalatii sanitare. Este bine însă înainte a de a face achiziția unui obiect sanitar să consulți și un specialist. Uneori unele obiecte sanitare au anumite indicații de montaj. E bine să le cunoști și să știi dacă se potrivesc spațiului și particularităților locuinței tale.
Montaj instalatii sanitare – sisteme de canalizare
Instalatia de canalizare este aceea prin care se elimină apele uzate de le baie, bucătărie către instalatia exterioară de canalizare. Instalația exterioară de canalizare poate fi rețeaua centrală de canalizare a localității sau o fosă septică ecologică.
Pentru instalatiile de scurgere de apă și canalizare este foarte important a se stabili corect dimensiunile scurgerilor și diametrul țevilor. De asemeni foarte important este proiectarea corectă a diferențelor de nivel, pentru o funcționare corespunzătoare. La un sistem de canalizare trebuie găsite și soluții de aerisire pentru a se evita efectul de vid, atunci când nu se folosește un sistem de canalizare vacuumatică.
Alegerea materialelor și țevilor se va face la fața locului în funcție de necesități.
Montaj instalatii sanitare – Montaj hidrofor și pompă submersibilă.
Acolo unde rețeaua de apă a localității lipsește alimentarea cu apă în locuință se poate realiza cu ajutorul unui hidrofor. Hidrofoarele pompează apa din fântână pentru alimentarea cu apă a casei sau pentru irigații sau alte necesități.
Achiziția unui hidrofor este o alegere inteligentă care te scutește de mult efor și oferă un confort sporit în locuință. Hidroforul extrage apa din fântână și o distribuie la o presiune constantă în instalație.
Pentru a te bucura de confortul apei curente în casă la o presiune constantă este important să alegeți modelul hidroforului conform nevoilor dvs. Detalii cum sunt: înălțimea de refulare, adâncimea maximă atinsă, debitul maxim, puterea motorului, presiunea și capacitatea vasului sunt doar câteva aspecte importante. Pe lângă alegerea unui hidrofor, foarte importantă este și instalarea hidroforului.
Echipa ARTECHNIC oferă informare și consultanță pentru alegerea unui hidrofor potrivit cât și manoperă pentru montarea acestuia. Gama variată de servicii de montaj instalatii sanitare pentru o colaborare de durată.
Tipuri de hidrofor.
Pentru a face o alegere corectă este important să știți că există mai multe tipuri de hidrofoare. Diferența dintre ele este dată și de adâncimea de extracție a apei.
- hidrofor cu o pompă de suprafață (recomandată pentru adâncimi de până la 9 m)
- hidrofor cu pompă cu ejector (utilizabil pentru adâncimi între 9 -25 de m)
- hidrofor cu pompă submersibilă (pentru adâncimi de peste 25 de metri).
Astfel în funcție de adâncimea apei trebuie să alegeți cel mai potrivit hidrofor. Montarea unui hidrofor implică conducte, trasee robineți și multe alte accesorii și este bine să fie efectuată de către instalatori.
Montaj pompă submersibilă.
La fel ca și hidroforul pompa submersibilă extrage apa din fântână și o împinge prin conducte până la locul dorit (baie, bucătărie, etc). Spre deosebire de hidrofor pompa submersibilă se montează în apă.
Pompele submersibile pot fi mai avantajoase și mai eficiente decât hidrofoarele. O pompa submersibilă se scufundă vertical în apă și nu au nevoie de camera tehnică cum aere nevoie un hidrofor. Fac mai puțin zgomot și consumă mai puțină energie.
Tipuri de pompe submersibile
În funcție de tipul de apă care îl pompează pompele submersibile pot fi:
- pompe submersibile de apă curată. Acestea sunt folosite pentru alimentarea cu apă din fântână a unei locuințe, la irigații sau altele.
- pompe submersibile de apă menajeră. Se folosesc la extragerea apei din iazuri sau bazine cu apă tulbure sau cu mici impurități.
La fel ca și la hidrofoare, la achiziționarea unei pompe submersibile trebuie să ții cont de mai mulți parametri. Debitul de apă care va fie extras, înălțimea la care va fi condusă apa, tipul de apă (apă curată sau apă murdară).
Pentru o alegere bună contactează echipa ARTECHNIC și vei primi consultanță pentru a alege cea mai potrivită pompă submersibilă și montaj instalatii sanitare
Montaj panouri solare apă caldă.
Panourile solare sunt o soluție modernă și ieftină pentru necesarul de apă caldă pentru locuință.
Cum funcționează un panou solar pentru apă caldă?
Panourile solare sunt formate din niște tuburi prin care circulă apa. Aceste tuburi captează energia solară și o transferă apei care circulă prin interiorul tuburilor. Ulterior apa încălzită va fi pompată către serpentina unui boiler. Din boiler apa va ajunge către instalația de apă caldă a casei și poate fi folosită oricând. Acesta este în mare principiul de funcționare al unui panou solar pentru apă caldă.
Este important să știți că există mai multe tipuri de panouri solare care diferă atât tehnologic cât și cu privire la randament și modul de folosire.
Tipuri de panouri solare pentru apă caldă.
Există mai multe tipuri de panouri solare pentru apă caldă iar principiul lor de funcționare este diferit.
- Panouri solare nepresurizate cu flotor
- Panouri solare nepresurizate automatizate.
La fiecare din cele două subcategorii alimentarea cu apă este automată doar că vasul flotor este înlocuit la panourile automatizate cu o valvă de alimentare automată care are un microcip și senzor de temperatură.
- Panouri solare presurizate
Panourile solare presurizate compacte au în componența lor niște tuburi speciale. Aceste tuburi au în interiorul lor niște tije de cupru care preiau radiațiile soarelui și reușesc să încălzească apa în interior până să ajungă în boiler.
- Panouri solare presurizate tip split.
Panourile solare presurizate tip split au cea mai nouă și modernă tehnologie și sunt mai scumpe. În componența lor intră și un boiler cu vas de expansiune, o pompă cu diverse valve și alte accesorii necesare. Principiul lor de funcționare este că nu încălzesc direct apa ci un antigel pe care îl pompează apoi prin serpentina unui boiler încălzind apa din el. Se creează astfel un sistem de încălzire a apei cu circuit închis. Aceste panouri solare se pot ușor conecta prin cuplare în paralel cu alte tipuri de boilere sau centrale termice.
Panourile solare pentru apă caldă pot fi conectate atât la rețeaua de apă cât și la o sursă proprie de apă cu hidrofor.
Oferim consultanță și servicii de montaj panouri solare pentru apă caldă. Fie că alegi un panou solare presurizat sau orice alt tip de panouri solare firma ARTECHNIC cu experiență în instalații și montaj instalatii sanitare vă stă la dispoziție.