ARTEHNIC Instalatii

Instalatii de climatizare pentru locuință

Instalatii de climatizare pentru locuință artechnic

Instalatii de aer condiționat pot fi de mai multe feluri. Instalații de aer condiționat sau instalații de recuperare de căldură. Aceste aparate au sisteme de tehnologii și moduri de funcționare diferite. Mai jos vom aborda cele două moduri de instalatii de climatizare pentru locuință.

Instalație aer condiționat

Aparatele de aer condiționat reduc temperatura unei încăperi printr-un mecanism de circulare a aerului printr-un filtru cu eliberare de freon, proces similar cu modul de funcționare al frigiderelor. Aceste aparate oferă un confort termic dorit în sezonul cald.

Avantaje aparat de aer condiționat

 1. Confort termic sporit în locuință. Un aparat de aer condiționat este o necesitate într-o locuință. Verile sunt foarte calde și lungi iar căldura insuportabilă creează disconfort. Acum, doar prin apăsarea unui buton, poți avea temperatura dorită la tine în locuință. Unele aparate de aer condiționat pot fi programate să funcționeze când nu este nimeni în încăpere și creează un confort termic până să ajungi acasă de la servici.
 2. Controlul umidității. Aparatele de aer condiționat au și funcția de ventilare și controlul umidității. O locuință cu o umiditate optimă oferă confort și reduce riscul apariției umidității sau igrasiei.
 3. Fără grija muștelor sau țânțarilor. Cu ajutorul aparatelor de aer condiționat te bucuri de aport de aer proaspăt și filtrat în locuință și nu mai trebuie să ții geamurile deschise să între insecte.
 4. Control facil și la îndemână. Aparatele de aer condiționat sunt tot mai performate. Unele pot fi programate sau controlate de la distanță cu telefonul prin intermediul unor aplicații. Astfel când vei ajunge acasă vei găsi confortul dorit pentru că poți să le pornești și să le oprești când veri oriunde ai fi.
 5. De ajutor persoanelor cardiace. Unele persoane cu afecțiuni cardiace suportă mai greu căldura vara. Un aparat de aer condiționat poate fi un mare beneficiu.

 Dezavantaje instalație de aer condiționat.

Dacă am crede că este ceva pe lumea aceasta doar cu avantaje am fi naivi. Orice lucru aduce cu sine și unele nemulțumiri.

 1. Costuri de achiziție și montaj aer condiționat. Trebuie să recunoaștem că nu își permite toată lumea să achiziționeze aparat de aer condiționat deoarece prețul este unul peste bugetul lor.
 2. Afecțiuni ale sistemului respirator. Unele persoane mai sensibile cu sistemul respirator s-ar putea să tolereze mai greu aparatele de aer condiționat. Totuși aparatul poate fi montat și poate funcționa în lisa persoanelor, când întri în încăpere este deja confortabil termic.

Un aparat de aer condiționat oferă confort termic în locuință în sezonul foarte cald. Unele aparate au și funcția de încălzire deci pot aduce și un aport la încălzire în sezonul rece.

Instalatii de climatizare pentru locuință

Recuperator de căldură descentalizat

Recuperatorul de căldură este un sistem performat care realizează aportul de aer curat și încărcat cu oxigen pentru locuință. Dar prin sistemul său performant nu doar că realizează necesarul de aer curat, dar aerul introdus în încăpere preia căldura aerului care iese din încăpere. Practic, prin acest recuperator de căldură se realizează un transfer termic între aerul viciat evacuat și aerul proaspăt introdus. Astfel un recuperator de căldură are două mari beneficii: optimizează calitatea aerului din locuință și ajută la economisirea energiei pentru încălzire.

Avantaje pentru recuperator de căldură descentralizat

 1. Asigură permanent aportul de aer curat necesar pentru o viată sănătoasă. Dacă doar dormim 8 ore + alte câteva ore înainte de somn deja petrecem peste 14-16 ore acasă. Necesarul de aer proaspăt pentru o persoană este de 30m3/oră. Aerul viciat și concentrația de CO2 expirat crește de la o oară la alta dacă nu se realizează o ventilare permanentă. Astfel se impune deschiderea ferestrelor ( dar pierdem căldura) sau un sistem pentru aer proaspăt cu recuperator de căldură.
 2. Elimină aerul viciat, mirosurile neplăcute și păstrează un climat optim reducând apariția mucegaiului sau a igrasiei.
 3. Contribuie la economisirea energiei pentru întreținerea locuinței.
  Prin deschiderea ferestrelor și a ușilor se pierde o cantitate mare de căldură. Aerul proaspăt se păstrează doar puțin timp fiind necesar să deschidem ferestrele de mai multe ori. Pierderile de căldură sunt semnificative și se reflectă în costul facturilor. Recuperatorul de căldură reduce aceste pierderi de căldură și introduce în încăpere un aer proaspăt.
 4. Păstrează o umiditate optimă în locuință permițând un permanent schimb de aer între interior și exterior.
 5. Sunt ușor de montat, estetice și ascunse în perete. Montarea poate dura maxim o oră și presupune carotarea unei găuri cu diametrul de 17 mm în perete la exterior.
 6. Au un consum mic de energie electrică raportat la beneficiile aduse.
 7. Au sisteme performante de filtre care filtrează de alergogeni și purifică aerului crescând confortul și calitatea vieții.
 8. Randament și performanță de peste 90% în funcție de modelul ales și de suprafața camerei.
 9. Durata mare de viață. Garanție și durată de viață de peste 10 ani.
 10. Pot fi montate chiar și de către beneficiar cu minime cunoștințe tehnice după executare găurilor de montaj.
 11. Păstrează iarna căldura în casă și vara răcoare cu un aer mereu proaspăt și curat.
 12. Pot fi instalate la case construite deja, la case mai vechi sau la apartamente.
 13. Sunt relativ silențioase, dotate cu motoare de ultima generație.
 14. Sunt cea mai bună opțiune pentru necesarul de aer proaspăt într-o locuință pasivă și bine izolată. În funcție de modelul de aparat se realizează un aport de peste 100mc /oră de aer proaspăt introdus în încăpere.
 15. Pot fi ușor programate și controlate de la distanță și atunci când ajungi acasă locuința este deja aerisită.
 16. Cele mai multe modele au mai multe trepte de funcționare. Acestea pot fi schimbate în funcție de necesarul de aer la un moment dat. Este recomandat ca un recuperator de căldură să funcționeze permanent la cea mai mică treaptă.

  Dezavantaje recuperator de căldură descentralizat

  1. Presupune o investiție serioasă dacă vrei să montezi recuperatoare la toată casa odată. Dacă însă calculezi să montezi inițial la dormitoare și ulterior la alte încăperi vei realiza că investiția făcută cu înțelepciune își merită banii. Ai nevoie și de confort și vei vedea că investiția se amortizează în timp prin reducerea facturilor la energie și creșterea calității vieții.

  2. Unele tipuri ( cele cu recuperator din cupru) trebuie comandate direct la producător direct pe grosimea peretelui. Alte le găsiți în comerț pe diferite grosimi de perete.

  3. Pentru cei cu auzul foarte fin poate fi un dezavantaj zgomotul făcut de ventilator la viteza maximă. Unele au până la 36 db la această viteză. Acesta este echivalentul zgomotului unui aer condiționat. Altele au un zgomot insesizabil. Așa că analizați bine specificațiile tehnice din fișa tehnică și mergeți la producător sau la cineva care a re montat să vedeți cum se aude zgomotul produs când acesta funcționează.

Există mai multe tipuri si sisteme de recuperatoare de căldură. Sisteme centralizate care presupune montarea de trasee de tubulaturi în fiecare încăpere și o unitate de ventilație montată într-o cameră tehnică, care filtrează tot aerul primit prin sistemul de tubulaturi.

Servicii montaj instalatii de climatizare pentru locuință.

Montaj aparat de aer condiționat

Montaj recuperator de căldură descentralizat

Montaj sistem recuperare căldură centralizat

Consultanță în alegerea sistemului de climatizare

Schimbare filtre aparate de aer condiționat

 

Despre :

instalatie aer conditionat,instalatii climatizare,montaj recuperatoare căldura,Servicii instalatii climatizare

Distribuie :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *