ARTEHNIC Instalatii

Din nevoia asigurării unei izolații termice și fonice cât mai eficiente, locuințele devin tot mai etanșe. Pentru confortul termic în locuință, orice schimb cu exteriorul casei este evitat. Dar aceste case etanșe pot produce efecte inverse decât cele urmărite, dacă nu se realizează și instalatii de climatizare casă.

Instalatii de climatizare casă.

Într-o  locuință neventilată și neaerisită poate să apară condens, mucegai, igrasie și mirosuri neplăcute. Pe lângă acestea calitatea aerului este viciată iar calitatea vieții este compromisă. Lipsa unei climatizări și ventilații corespunzătoare poate să aibă multiple consecințe.

Pentru a realiza un confort termic sporit în locuință și a avea un aer proaspăt și curat locuința trebuie ventilată și aerisită controlat. Pentru aceasta vă puteți folosi de aparate de aer condiționat, recuperatoare de căldură descentralizate sau sisteme de ventilație centralizate.

Instalatii de climatizare casă – aparate de aer condiționat.

Instalatii climatizare artechnic 2

Aparatele de aer condiționat sunt alcătuite din 2 unități. Una se montează la exterior și una se montează la interior.

Multe aparate de aer condiționat au pe lângă funcția de răcire a aerului multiple alte funcții cum ar fi:

  • Funcția de încălzire a aerului,
  • Setare specială pentru funcționare noaptea,
  • Funcții auto,
  • Funcția de dezumidificare și ventilare.Indiferent dacă aparatul răcește sau încălzește uniformizarea temperaturii se realizează prin funcția ventilație. Dezumidificarea aerului crește senzația de confort iar prin asigurarea unui nivel optim de umiditate se împiedică dezvoltarea de microorganisme și mucegai.

Funcția ”sleep mode” face ca ventilatorul să funcționeze la o viteză mică, aerul este direcționat către tavan ca să nu deranjeze în timpul somnului. În funcție de modelul de aparat de aer condiționat pe care îl alegi, acesta poate avea și alte funcții suplimentare, de economisire a energiei, funcții de programare și altele. Aparatele de aer condiționat sunt dotate și cu filtre care realizează o filtrare a aerului introdus în încăpere.

Înstalatii de climatizare casă – aparate de aer condiționat sunt o variantă pentru a realiza climatizare a aerului în locuință.

Instalatii de climatizare casă – recuperator de căldură.

Recuperator de căldură artechnic

Prin intermediul recuperatoarelor de căldură se realizează în permanență o ventilare și aport de aer proaspăt în locuință într-un mod controlat și eficient. Astfel se evit pierderile de căldură necontrolate prin deschiderea ferestrelor, cât și riscul apariției igrasiei și mucegaiului dacă locuința este prea puțin aerisită.

Un recuperator de căldură este un sistem inteligent cu multiple funcții ce îmbunătățește calitatea vieții în locuințe. Oferă un confort sporit, și reduce consumul de energie, deoarece aerul introdus preia căldura aerului eliminat. Aceste dispozitive prezintă și multiple filtre ce filtrează aerul introdus în încăpere, și elimină mirosurile neplăcute și alți alergogeni.

Recuperator de căldură -principii de funcționare

Un recuperator de căldură este un dispozitiv alcătuit din mai multe componente. Acesta sunt de mai multe tipuri ce diferă de la unele la altele. În general un recuperator de căldură elimină aerul viciat din încăpere și introduce aer proaspăt în locuință care preia căldura aerului eliminat.

Practic cu ajutorul ventilatorului controlat electronic, aerul viciat din interiorul locuinței este împins afară prin recuperatorul de căldură. Acesta reține căldura din aer iar când temperatura din recuperator ajunge la temperatura camerei, sensul de aer este inversat. Deci după 35-70 secunde se inversează sensul și se introduce aer din exterior care trece prin recuperatorul de căldură, preia căldura acestuia, trece prin mai multe filtre (la sistemele care sunt prevăzute cu filtre) și apoi este introdus cald și curat în încăpere. Sistemul este simplu și eficient și funcționează atât vara cât și iarna.

La sistemele cu dublu flux cu recuperator din cupru admisia și evacuare aerului se realizează simultan fără a se amesteca fluxurile de aer. Fluxurile de aer trec prin canale diferite și nu se amestecă. În timpul ventilației schimbătorul de cupru preia căldura aerului cald și o transferă aerului rece. Recuperatoarele de căldură sunt de diferite grade de performanță și se pot controla prin intermediul telecomenzii sau de pe telefon de la distanță prin aplicații.

Instalatii de climatizare casă – sistem recuperare căldură centralizat.

Nu putem vorbi de o casă modernă dacă aceasta risipește căldura în aerisirea prin  ferestre. Așadar un sistem de recuperare de căldură este absolut necesar pentru o casă moderă, eficientă energetic.

Dacă ești cu casa în faza de construcție încă te mai poți gândi la un sistem de recuperare de căldură centralizat. Aceste sisteme centralizate sunt recomandate, proiectate și montate la construcțiile noi.

Sistemele de recuperare căldură centralizate sunt compuse dintr-o unitate centrală de ventilație care se montează într-o cameră tehnică și sisteme de tubulaturi care se montează în plafonul sau pereții fiecărei încăperi cu grile de aerisire. De aceea se proiectează înălțimea camerelor luând în calcul și necesarul de spațiu pentru tubulatură. Dacă sistemul este ales și dimensionat corect pentru suprafața casei un sistem de recuperare de căldură poate fi eficient și accesibil.

Avantajul sistemelor de recuperare de căldură centralizate este că prezintă multiple posibilități de automatizări și funcționare autonomă pentru toată casa sau pentru o anumită încăpere.

Un sistem de recuperare de căldură centralizat este un sistem inteligent cu multiple funcții ce asigură permanent aer curat și proaspăt ce preia căldura aerului eliminat din locuință. Un sistem de recuperare centralizat preia căldură aerului din baie și bucătărie și o redă aerului introdus în locuință. Acest sistem de recuperare reduce consumul de energie pentru încălzire în sezonul rece. De asemeni poate fi folosit și pentru răcire în sezonul foarte cald. Este un sistem foarte necesar la locuințele cu geamuri termopan cu etanșeitate. Am descris mai sus mai multe tipuri de sisteme de climatizare pentru casă.

Pentru a alege ce este cel mai potrivit pentru casa ta poți cere consultanță atât pentru sistemul de climatizare cât și pentru montaj.

Instalatii climatizare de recuperrare caldura descentralizat artechnic

Servicii montaj instalatii de climatizare casă.

Montaj aparat de aer condiționat

Montaj recuperator de căldură descentralizat

Montaj sistem recuperare căldură centralizat

Consultanță alegerea sistemului de climatizare

Schimbare filtre aparate de aer condiționat